dinsdag 17 januari 2012

Fotoshoot Hippie vroeger & nu!

Om mij meer in de Hippie wereld in te leven heb ik een fotoshoot gedaan, in de stijl van de Hippie van vroeger en die van Nu. Door er nog meer contrast in te leggen, heb ik de foto's van vroeger in kleur en die van Nu in zwart/wit gemaakt. Beelden zeggen vaak meer dan woorden.....








LSD party drug

In de jaren zestig gebruikt men LSD. Het heeft een hallucinerende werking, de Hippies die LSD nemen denken in een andere wereld te zijn, en zien en voelen dingen anders. Hippies denken kleuren te kunnen horen en muziek te kunnen zien. Iets dat lelijk was, is opeens heel mooi. En op het hoogtepunt van de trip (zo wordt het nemen van LSD ook wel genoemd) ondergaan de Hippies een gevoel van gebondenheid met alles om zich heen. Om mensen te overtuigen van LSD moesten mensen worden losgerukt uit hun vaste denkpatronen. Daarom worden wilde feesten met veel drugs en gekke evenementen georganiseerd. Vroeger werden er Acid feesten georganiseerd. Dat hield in dat iedereen die naar het feest komt die krijgt een drankje of een ijsje waar LSD in is opgelost. Op de wanden zijn films te zien en lichten gaan over de menigte en stroboscopen zorgen voor een kolk van lichtflitsen. Mensen beschilderen elkaar met fluorescerende verf en grateful dead zorgt voor een ‘acid gitaarrock, en zodra de LSD gaat werken verandert de zaal in een groep van uitzinnige, dansende, huilende, schreeuwende mensen/Hippies.
De Hippietijd kan worden vergeleken house/techno tijd van nu. De lichtshows ven de house/technofeesten, de drugs, de samenhorigheid, het nachtenlang door dansen is net zoals de ‘acid’-feesten van de jaren zestig. Het gaat om de zelfde kicks als in de jaren zestig. Het zijn ook de zelfde jongeren alleen zijn de jongeren van dertig jaar later minder naïef en hun haar is meestal kort. Die Hippies van vroeger dachten dat drugs geestverruimend was en dat dit als gevolg had dat de wereld ook goed zou komen. Een quote uit de hippietijd is ‘free your mind and the rest will follow’. Zoals wij allemaal weten is dit niet het geval.
Ik heb zelf nooit LSD geprobeerd, persoonlijk omdat ik niet van hallucinaties houd. Een paar van mijn vrienden hebben dit wel gedaan. Ik heb er tot nu toe alleen maar mooie verhalen over gehoord. Het werd door hun beschreven alsof ze twee weken op vakantie waren geweest! Wie wil dat nou niet? Het blijft dan ook mijn hersenen bezighouden, hoe nou een vloeibaar middeltje zo'n groot effect kan hebben. Maar wat niet weet wat niet deert, ik ben tevreden met mijn leven zoals het nu is!



Rolling Stones, life in the park, jaren 60! Zie jij welke mensen er twee weken op vakantie zijn???


LSD feest in Duitsland, Zie jij wie er 2 weken op vakantie zijn???